torsdag den 20. juni 2013

En nem iskaffe

Her i varmen skal vi jo sørge for at få nok væske :) Herhjemme dyrker vi for tiden hjemmelavet hyldeblomstsaftevand i store mængder (saft er normalt ikke noget vi bruger så meget, men nu er det jo i sæson), vandmelon og meget andet frugt. Det kan specielt være svært at få jr til at drikke nok, men især vandmelonen glider nemt ned.

For de voksne er iskaffe en dejlig forfriskning, og det behøver ikke at være særlig svært at lave. Jeg ved at mange bruger pulverkaffe, men det er mig nu lidt imod, så jeg tog en rest alm. stempelkaffe (afkølet) og kom i en isterningebakke og satte i fryseren. Når vi så har lyst til en iskaffe, hælder jeg mælk i et lille glas, kommer en kaffe-isterning i og søder med lidt ahornsirup (alternativt en SØD tablet eller lignende). Det smager fantastisk - og ser sjovt ud, for vi købte på et tidspunkt en isterningebakke, hvor de er formet som kaffebønner. Det giver altså lige lidt ekstra :)

NB: ungerne skal da ikke snydes, når de voksne skal have iskaffe, men hvad gør man så? Man laver da "hvid iskaffe"! Mælk med en ganske almindelig isterning i. Så er alle glade :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar