torsdag den 14. august 2014

Sommer åh sommer, hvor blev du af?


Et meget godt billede på vores sommerferie, som på trods af vores vanlige antipati mod strandture rent faktisk kom til at foregå rigtig meget ved stranden. Hvor var vi heldige med vejret i løbet af vores 2 1/2 uge i sommerhus. Ikke mindst fordi vi, trods den voldsomme varme, havde en meget behagelig temperatur pga. vesterhavets nærhed.

Nu er vi i gang igen, og det er blevet til et glædeligt gensyn med børnehaven, husbond er tilbage på arbejde og jeg prøver at få gang i forretning, jobsøgning og alt det andet, der hører med.

Men minderne fra sommerferien lader vi stå et øjeblik endnu, og her er lidt stemningsbilleder:


Morgensopning sammen med mormor


Mange og store is


Ribs, solbær og hindbær blev omsat til saft og marmelade


Bondegårdsbesøg, hvor der blev fodret geder


Junior fik en ridetur på søde Bertha


Stolt dreng har været med i hønsehuset og hente æg (og fik lov til at få et med hjem)


Og bondegårdsturen blev afsluttet med snobrødsbagning og -fortæring

Bondegården "Klithusegården" var et besøgslandbrug, som ligger i forbindelse Skallerup Seaside Resort. Det er gratis for gæster på feriecentret, men hvis man, som vi, ikke bor der, kan man komme ind mod en meget beskeden betaling (20 kr pr person).

Derudover var vi i Fårup Sommerland, på Oceanarium i Hirtshals og ude at køre med Sandormen på Grenen ved Skagen - bare for at nævne nogle få ting. Alle tre ting kan på det varmeste anbefales, og vi glæder os allerede til, vi kommer igen.

Herhjemme havde den urbane have overlevet takket være naboers førstehjælp. Dog havde bladlusene gjort det af med flere af de indendørs planter, men det er åbenbart den store dræber i år. Derudover var agurkeplanten stået af, men den havde bestemt også gjort sin pligt med knap 30 små og fine skoleagurker.

I nyttehaven stod det hele ganske flot, da vi kom tilbage. Søde "medhavenyttere" havde givet lidt førstehjælp i den totale tørke med et par kander vand. Derfor var det eneste, der ikke overlevede, vores ærteplanter. Så vi har næsten ikke fået ærter i år - af egen avl i hvert fald - men sådan er det jo. Der vindes og der tabes.

Snart følger et indlæg om vores høst fra nyttehaven. Det bliver nemlig til en del i disse dage :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar